V lese jako doma

1.5.2020

Asociace lesních MŠ spouští nové webové stránky V lese jako doma, kde nabízí základní informace k dobré praxi v lesních školkách, inovativnímu způsobu předškolního vzdělávání. Web je určen pro širokou veřejnost včetně úředníků a politiků, kteří mají na jejich fungování vliv. Dozvíte se z nich podrobnosti o zázemí, hygienických podmínkách a požadavcích na stravování. Samozřejmě nechybí ani sekce zaměřená na novinky v oboru.

Webové stránky V lese jako doma vznikly v rámci projektu Advokační podpora předškolního vzdělávání v přírodě podpořeného z programu Active Citizens Fund. Mezi cíle projektu patří:

  • jednotný výklad stravovací legislativy pro lesní mateřské školy i lesní kluby,
  • vyladit nesoulad mezi školskou a stavební legislativou ohledně zázemí lesních školek a docílit jednotného transparentního výkladu zajišťující rovné možnosti vzniku a provozu lesních školek napříč kraji,
  • a sledování korektnosti politických činitelů, úřadů a státních organizací s ohledem na zakládání a provoz lesních školek, i nových zákonů, které se jejich provozu dotýkají.


Nové webové stránky V lese jako doma budou doplňkem ke stávajícím webových stránkám www.lesnims.cz, na kterých stále najdete nejvíce informací včetně rozsáhlé uzavřené sekce pro členské organizace.